به کلینیک سردرد دکتر فرشته اسفندیاری خوش آمدید
  • کلینیک سردرد تهران
  • بوتاکس میگرن
  • درمان سردرد
  • بلاگ
  • سوالات متداول
  • درباره ما
  • تماس با ما
نوبت دهی
درمان سردرددرمان سردرد

میگرن وستیبولار ( سرگیجه میگرنی) چیست ؟

  1. خانه
  2. کلینیک تخصصی سردرد
  3. میگرن وستیبولار ( سرگیجه میگرنی) چیست ؟
سرگیجه میگرنی
تاریخ : 2021/06/16
11 دیدگاه

کلمه میگرن از واژه یونانی ἡμικρανία (hemikrania) گرفته شده است و به اختلالات سردرد ملایم یا شدید پی در پی گفته می‌شود. میگرن وستیبولار (سرگیجه میگرنی) یکی از انواع میگرن است که غالباً در افرادی که سابقه میگرن دارند پدید می‌آید. سردردهای میگرنی یک بیماری عصبی شایع به حساب می‌آیند. اگرچه میگرن های شایع با سردرد کوبنده یا تپنده ی متوسط ​​تا شدید مشخص می شوند، ولی میگرن دهلیزی یا همان وستیبولار ممکن است همراه با علائمی مانند سرگیجه، عدم تعادل، حالت تهوع و استفراغ همراه بوده و گاهی شامل سردرد باشد.

سرگیجه میگرنی

سرگیجه میگرنی اسامی مختلفی دارد. برخی از این اسامی که شاید به گوشتان خورده باشد، سرگیجه مرتبط با میگرن Migraine – associated vertigo، سرگیجه میگرنی Migrain Vertigo، میگرن وستیبولار، میگرن دهلیزی، وستیبولوپاتی مرتبط با میگرن Migraine – related vestibulopatly است.

بسیاری از عوامل محرک سردردهای میگرنی می‌توانند باعث ایجاد میگرن وستیبولار شوند. سرگیجه میگرنی می تواند علائم تعادلی را بدون سردرد واقعی ایجاد کند. این وضعیت در افراد بالای 40 سال بیشتر دیده می‌شود، اما گاهی ممکن است در کودکان نیز رخ بدهد. تقریباً همیشه از دوران کودکی سابقه حساسیت به حرکت (مانند دریا زدگی و حرکت اتومبیل) و سردردهای میگرنی در برخی از دوره های زندگی هر فردی وجود دارد، حتی اگر آخرین بار در سال های گذشته رخ داده باشد. اما میگرن وستیبولار نوع خیلی شدید این حالت هاست، که علائمش را در پایین خواهیم گفت.

علائم میگرن وستیبولار (سرگیجه میگرنی)

سرگیجه میگرنی می تواند علائم زیر را داشته باشد:

  • علائم سردرد میگرنی، مانند سردرد شدید و ضربان‌دار، معمولاً در یک طرف سر
  • تهوع و استفراغ
  • حساسیت به نور، بو و صدا

علائم تعادلی که شامل این موارد است:

  • سرگیجه که معمولاً چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشد، اما گاهی اوقات روزها ادامه دارد
  • عدم ثبات و ازدست‌دادن تعادل
  • حساسیت به حرکت، حتی حرکات ریز سر و گوش و چشم
  • اگرچه علائم شنوایی ذهنی (زنگ زدن، فشار در یک یا هر دو گوش) نیز شایع است، اما کاهش شنوایی قابل توجه ممکن است به خاطر اختلال گوش داخلی مانند بیماری منیر باشد.

با وجود میگرن وستیبولار، ممکن است فرد ترکیبی از حملات دهلیزی، هاله دید یا حساسیت به تحریک بینایی و حرکت در زمان‌های مختلف را تجربه کند.

چه عواملی باعث میگرن دهلیزی می‌شوند؟

سرگیجه میگرنی بیماری ناشناخته‌ای است. دانشمندان هنوز کاملاً نمی‌دانند علتش چیست، اما به نظر می‌رسد از هم‌پوشانی مسیرهایی که درد و ورودی دهلیز به مغز را تعدیل می‌کنند، ناشی می‌شود.

همانند میگرن‌های معمولی تئوری‌های زیادی برای علت این بیماری وجود دارد ولی اینکه چطور این نوع میگرن ایجاد می‌شود هنوز به‌درستی شناخته نشده است. طبق گفتة پژوهشگران حدود 1 درصد جامعه مبتلا به سرگیجه میگرنی هستند. اما به نظر می‌آید که آمار از این حرف‌ها بالاتر است.

سرگیجه میگرنی ، مانند سایر سندرم های میگرن، کمی ارثی است و در خانواده ها دیده می‌شود. اگرچه علم مکانیسم های پیچیده میگرن را به طور کامل روشن نکرده است، اما گفته شده است که زنان بیشتر از مردان از این بیماری رنج می برند و این علائم ممکن است در دوران قاعدگی بدتر شوند.

علاوه بر این ، افراد آسیب پذیر به میگرن بعد از عوامل تحریک‌کننده‌ای از جمله تغییر در ساعات خواب، MSG ، چرخه قاعدگی و مواد غذایی مانند شکلات، پنیر یا مشروبات الکلی، ممکن است دوره‌هایی از سرگیجه میگرنی سخت را تجربه کنند.

تشخیص میگرن وستیبولار (سرگیجه میگرنی)

ازآنجاکه اکثریت افرادی که میگرن وستیبولار دارند، علائم دهلیزی و سردرد هم‌زمان را تجربه نمی‌کنند و ممکن است فقط سرگیجه را تجربه کنند، ممکن است در تشخیص وضعیتشان دچار تردید شوند. سایر ملاحظاتی که به تشخیص سرگیجه میگرنی کمک می‌کند عبارت است از:

  • سرگیجه موضعی پاروکسیسم (BPPV) بین 5 دقیقه تا 72 ساعت
  • مریضی منیر
  • حمله ایسکمیک گذرا (TIA) یا “مینی سکته”
  • حداقل 5 حمله سرگیجه که همراه احساس حرکت یا احساس چرخش باشد. البته توجه داشته باشید که این موضوع با بیماری حرکت (Motion sicknesses) یا غش (Faint) فرق دارد.
  • علائم متوسط تا شدید که ممکن است فرد را از فعالیت‌های روزانه خود باز دارد و یا آنقدر شدید باشد که فرد از انجام هرکاری عاجز شود.
  • دیدن یک سری جرقه نورانی در اطراف میدان بینایی (اورای میگرن)

وجود میگرن وستیبولار، بیماری Méniére و BPPV چون در یک سری علائم مشترک هستند می‌تواند تشخیص و درمان را حتی بیشتر به چالش بکشد. به همین خاطر حتماً پزشکتان در جریان وضعیتتان قرار دهید.

هنگامی‌که برای تشخیص میگرن وستیبولار (سرگیجه میگرنی) خود نزد پزشک می‌روید، نورولوژیک و شرح حال شما به دقت مورد بررسی قرار گرفته می‌شود، یعنی متخصص مغز و اعصاب در اولین اقدام از شما یک ام آر آی مغز (Brain MRI) می‌خواهد که به کمک آن ساختمان مغز از نظر ضایعات فضا گیر و تومورهای مغزی شما را بتواند بررسی کند. علاوه‌برآن، تست‌های شنوایی سنجی (رادیومتری) و تست‌های مربوط به تعادل را نیز انجام می‌دهد تا مطمئن باشد شما از اختلالات گوش رنج نمی‌برید.

درمان میگرن وستیبولار (سرگیجه میگرنی)

درمان میگرن وستیبولار مانند سایر سردردهای میگرنی است. استفاده از مکلیزین یا سایر داروهای سقط جنین که سیستم دهلیزی را سرکوب می‌کنند باید به حداقل برسد و فقط در بعضی مواقع در صورت لزوم در طول یک دوره استفاده شود.

اگر فرد دچار حملات مکرر می‌شود، پزشک ممکن است یک یا چند مورد از این داروها را به شما توصیه کند:

  • مسدودکننده‌های بتا
  • مسدودکننده‌های کانال کلسیم
  • داروهای ضدافسردگی سه حلقه‌ای
  • مهارکننده‌های جذب مجدد سروتونین یا سروتونین / نوراپی نفرین (SSRI ها یا SNRI ها)
  • توپیرامات

افراد مبتلا به میگرن وستیبولار (سرگیجه میگرنی) می‌توانند با حفظ برنامه منظم خواب و وعده‌های غذایی سالم، جلوگیری از عوامل تحریک‌کننده که در بالا ذکر شد، ورزش منظم و کنترل استرس، تعداد و شدت آن را کاهش دهند.

بسیاری از افرادی که میگرن را تجربه می‌کنند نیز احساس سرگیجه را دارند. وقتی این اتفاق مکرر رخ دهد، به‌عنوان میگرن وستیبولار (سرگیجة میگرنی) شناخته می‌شود. این بیماری همچنین به عنوان سرگیجه مرتبط با میگرن ، سرگیجه میگرنی یا وستیبولوپاتی مرتبط با میگرن نیز شناخته می‌شود که دلایل آن همیشه مشخص نیست و می‌تواند ارثی، مرتبط به گوش داخلی، اعصاب و رگ‌های خونی باشد.

ما در این مقاله توضیح دادیم که چه عواملی می‌تواند میگرن وستیبولار را تحریک کند و تغییر سبک زندگی و داروهایی که می‌توانند به مدیریت این بیماری کمک کنند را ذکر کردیم.

همین حالا برای درمان سردرد خود اقدام نمایید

جهت دریافت نوبت ویزیت با ما تماس بگیرید . 09338106947

تماس با ما

11 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • علی
    10/09/2021 17:46

    خیلی خوب بود ، من همیشه سردرد میگیرم همراه با سرگیجه هست ، پس با این اطلاعات من میگرن وستیبولار دارم . چون هر هفته دچار این سردرد و سرگیجه میشم .

    پاسخ
    • esfandiari
      10/09/2021 17:47

      خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده است ، توجه داشته باشید تشخیص میگرن وستیبولار به صورت قطعی توسط پزشک متخصص سردرد انجام میشود .

      پاسخ
  • نگین
    16/09/2021 23:51

    سلام

    من خانمی ۳۶ ساله هستم. از ۱۹ سالگی دوره هایی بوده که سردرد یک طرفه و سرگیجه خفیف همراه با عدم تعادل (مثل توی قایق بودن) داشتم و در حدی بود که تا می خواست خوب بشه باز با گرسنگی و خستگی و … تحریک و شروع می شد. چند سالی بود که این مشکل رو نداشتم تا اینکه از دو روز پیش (۴ روز بعد از دوز دوز دوم واکسن کرونا و در روز اول قاعدگی) دوباره شروع شد. در حالت خوابیده کاملا و در حالت نشسته نسبتا خوبم ولی وقتی راه میرم انگار که تو قایق هستم… این علایم به میگرن شبیه هست؟ برای درمان فعلا دیمن هیدرینات مناسبه؟ کمی علایم رو تخفیف میده

    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • esfandiari
      18/09/2021 17:09

      سلام ، به احتمال خیلی زیاد دچار میگرن هستید ، هیچ قرص سردرد و یا داروی سردرد بدون معاینه پزشک متخصص سردرد به شما پیشنهاد نمیشود .

      پاسخ
  • عفت حسینی
    24/09/2021 08:52

    سلام من خانمی شصت ساله هستم از بیست و سه سالگی میگرن دارم چند وقتی است به علت استرس دچار سرگیجه هستم که در یکطرف سر بیشتر باخوردن قرص بتا هیستامین بهتر شدم فکر کنم دچار میگرن دهایزی شدم لطفاً راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • محمد
    19/02/2022 12:17

    سلام، با تشکر از مطالب مفیدتون، بنده 32 ساله هستم و از 11 سالگی میگرن شدید و تورم مغز داشتم، تقریبا بیشتر روزهای زندگیم رو با سردرد گذروندم، مدتیه دچار سرگیجه میشم حالتی که تمام بدنم بی حال میشه و یک گوشم سوت و تیر میکشه و سرم انگار سر میشه و تعادلم رو گاهی از دست میدم و همراه کمی حالت تهوع و این جدای از دردهاست، اگر کافئین استفاده کنم به حال مرگ میفتم…
    کاش هیچکس بیمار نشه خصوصا سر درد نگیره چون از زندگی میفته…

    پاسخ
    • دکتر فرشته اسفندیاری
      21/02/2022 14:38

      سلام محمد عزیز ، امیدواریم هرچه سریعتر بهبودی خود را به دست آورید . متاسفانه برای درمان سردرد های مزمن با وجود توموهای مغزی درمان قطعی وجود ندارد . ولی میتوان حدودی میزان تکرار و درد را تسکین داد .

      پاسخ
  • حسن رحمتی
    22/02/2022 20:50

    من جوونی 20 ساله هستم 4 ساله درگیر میگرنم و به شدت زندگیم رو در این 4 سال نابود کرد و از زندگی کردن محرومم کرده.دیگ خسته شدم واقعااا .تقریبا هر روز صبح با سردرد حالت تهوع بی حالی گیجی عدم تعادل و تمرکز بیدار میشم و روزم میگذره. رعایت های غذایی و فلان رو هم خیلی سعی کردم انجام بدم ولی خب اون نتیجه ای که میخواسستم رو نگرفتم. رو صدا و نور هم بسیار حساسم موقع خواب و غیره و غیره. در کل واقعا اصا حالم خوش نیست و خستهشدم. ایا واقعا راه حلی دارید که تا حد زیادی حالم خوب شه .من دانشجوی فوریت پزشکی هسستم .ولی واقعا دوران راهنمایی درسس خوندن برایم یک چیز ساده و راحت بود از وقتی از کلاسس یازدهم سردرد شروع شد همه چی تغییر کرد. خانم اسفندیاری بگید چکار کنم قرص های مسکن و فلان رو هم قبلا امتحان کردم جوابی نگرفتم مثل ایندرال ناپروکسن ارگوتامین سی متاسفانه عوارض زیادی دارن و نتیجه مطلوبی که میخواد رو ادم نمیگیره

    پاسخ
    • دکتر فرشته اسفندیاری
      09/03/2022 03:23

      سلام ، لطفا جهت معاینه حضوری با همکاران ما هماهنگ نمایید

      پاسخ
  • آزاده
    27/06/2022 23:53

    سلام.ببخشیو با صدای بلند گوش سمت چپم در حد مرگ درد میکنه.چه کنم؟

    پاسخ
    • دکتر فرشته اسفندیاری
      08/07/2022 17:56

      دوست عزیز به پزشک گوش حلق و بینی مراجعه نمایید .

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

درمان سردرد

بوتاکس میگرن

تزریق تخصصی بوتاکس میگرن
دکتر فرشته اسفندیاری
متخصص مغز و اعصاب

09338106947

نوبت دهی

ساعت تماس 10 الی 20

شش علت اصلی لرزش دست و درمان آن
تشخصی نوع سردرد بر اساس محل درد
سردرد ناشی از گرسنگی علائم و راه درمان سردرد گرسنگی
آلودگی هوا باعث سردرد می گردد
سردرد دوران بارداری و راه های درمان آن
استفاده از ماسک باعث بروز سردرد می‌شود + راه درمان
10 علت اصلی سردرد کودکان، علائم و راه درمان
5 دلیل که باید به پزشک سردرد مراجعه کنید
چرا میگرن قبل از شروع قاعدگی اوج میگیرد؟ + درمان سردرد قاعدگی
درمان دیسک گردن بدون جراحی
درباره ما

کلینیک سردرد توسط دکتر فرشته اسفندیاری متخصص مغز و اعصاب و داپلر عروق مغز از آلمان که یک چهره جهانی در درمان بیماری های سردرد است مدیریت می شود. ما در این کلینیک از جدیدترین تجهیرات پزشکی و علم نوین برای درمان سردرد استفاده مینماییم و درمان سردرد های میگرنی و مزمن را بجای استفاده از درمان های کوتاه مدت به شما پیشنهاد مینماییم .

خبرنامه

برای مطلع شدن از جدیدترین مقالات پزشکی در رابطه با درمان سردرد به جمع کاربران خبرنامه بپیوندید . ما برای شما ایمیل تبلیغاتی ارسال نمیکنیم .

[newsletter_signup_form id=1][/newsletter_signup_form]

تماس با ما
09338106947

22253614

نوبت دهی ، ساعت تماس : 10 الی 20

تهران ، شریعتی ، ميرداماد، رودبار شرقی شمالی، ( بین کوچه فلسفی و کاظمیان ) پلاک 47، ساختمان پزشکان رودبار، طبقه اول، واحد 3
Instagram
LinkedIn
Facebook

کلیه حقوق این سایت متعلق به کلینیک تخصصی سردرد دکتر فرشته اسفندیاری می باشد. طراحی و سئو وب سایت : رایان سما