تعطیل کردن کارو برنامههای روزانه و رفتن به مطب دکتر برای هیچکس سرگرم کننده و جذاب نیست! اما گاهی مجبور میشویم برای بررسی مشکل خود و رهایی از درد به مطب دکتر مراجعه کنیم. میگرن و سردرد نیز از جمله بیماریهای کلافه کنندهای است که در برخی موارد ما را مجاب میکند تا به یک پزشک سردرد مراجعه کنیم.
امروزه به دلیل به وجود آمدن امکان مشاورههای تلفنی و آنلاین این امر برای بیماران و همراهان بسیار آسان شده به طوری که به صورت قابل توجهی در وقت و هزینه صرفه جویی میشود. اما دقت داشته باشید که مشاوره تلفنی و آنلاین برای بسیاری از بیماریها پاسخگو نیست و بیمار در بیشتر مواقع باید به پزشک مراجعه کند تا به صورت دقیق معاینه شود.
برای پرداختن به این موضوع در ادامه با ما همراه شوید تا به 5 دلیلی که باید به متخصص سردرد اشاره کنیم، بپردازیم.
فهرست مطالب این صفحه
متخصص مغز و اعصاب کیست؟
برای اینکه بتوانیم به معرفی دلایل مراجعه به پزشک متخصص سردرد اشاره کنیم در درجه اول باید این پزشکان را بشناسیم. بنابراین سوال بالا مطرح میشود: “ متخصص مغز و اعصاب کیست؟”
متخصص مغز و اعصاب پزشکی است که به تشخیص و درمان اختلالات موثر بر سیستم عصبی میپردازد. سیستم عصبی شما متشکل از مغز، نخاع و اعصاب در کل بدن است. از این رو اگر علائمی دارید که نشان دهنده مشکلی در سیستم عصبی شماست، پزشک خانواده یا پزشک عمومی، احتمالاً شما را به یک متخصص مغز و اعصاب ارجاع میدهد. سردرد درست یکی از آنها است.
موارد زیر همه و همه دلایلی هستند که باید با یک متخصص مغز و اعصاب ملاقات کنید تا معاینه شوید.
1- وجود اختلالات عصبی
وجود یک اختلال عصبی که قبلاً تشخیص داده شده، احتمالاً یکی از بارزترین دلایلی است که باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. حتی اگر در طی معاینات قبلی علائم شما به خوبی کنترل شده باشد، ممکن است به معاینات و داروهای بیشتر نیاز داشته باشید.
برخی از اختلالات عصبی که شما را مجاب میکند تا مرتباً به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید شامل موارد زیر است:
- بیماری پارکینسون
- سردردهای مکرر
- میگرن
- اسکلروز چندگانه
- دمانس مغزی، از جمله بیماری آلزایمر
- سابقه سکته مغزی
2- سردردهای مداوم
سردرد از جمله مواردی است که اکثر افراد هر از چند گاهی آن را به دلایل مختلف تجربه میکنند، اما اگر سردردهای مکرر و مداوم دارید که شما را از کار و زندگیتان بازداشته است، بهتر است که در اولین فرصت به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه فرمایید.
سردردها انواع مختلفی دارند و میتوانند به دلایل مختلف رخ دهند. برای اینکه سردرد خود را ریشه یابی کنید و مطمئن شوید سردردهای شما جدی و نگران کننده نیست، بهتر است توسط یک دکتر سردرد هر چه سریعتر معاینه شوید.
3- سردردهای میگرنی
یکی از متداولترین انواع سردرد، مربوط به سردردهای میگرنی است که بسیاری از افراد به آن مبتلا میشوند. اگر از سردردهای مداوم رنج میبرید که با علائم زیر همراه است، باید بگوییم که احتمالا شما به بیماری میگرن مبتلا هستید!
برخی از علائم میگرن عبارت اند از:
- سردرد در یک یا دو طرف سر
- سردردی که با فعالیت بدنی بدتر میشود
- سردردی که ضربان دارد
- تهوع و استفراغ
- حساسیت به نور
- حساسیت به صدا
- حساسیت به بو
براساس گزارش بنیاد میگرن آمریکا، بیش از 37 میلیون نفر در ایالات متحده و حدود 144 میلیون نفر در سراسر جهان از بیماری میگرن رنج میبرند.
4- بیهوشی پس از سردرد
اگر در پارهای از مواقع از شدت سردرد به صورت ناگهانی و موقتی هوشیاری خود را از دست میدهید، این مسئله میتواند نشان از مشکلی در سیستم عصبی شما باشد. در واقع بیهوشی یا همان غش کردن به این معناست که شما از آنچه در اطراف شما اتفاق میافتد کاملا بی اطلاع هستید و بهتر است بگوییم که به حالت خلسه در میآیید.
گاهی ممکن است برخی افراد در این موارد دچار تشنج شوند یا این که کاملا بی تحرک باشند و به سوالات اطرافیان پاسخ ندهند. اگر شما هم پس از سردرد، بیهوشی را تجربه میکنید، بهتر است به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه فرمایید.
5- سرگیجه همراه با سردرد
اگر سردردهای شما با سرگیجه همراه است، بهتر است آنها را جدی بگیرید. گاهی ممکن است در هنگام سرگیجه احساس کنید که همه چیز دارد دور شما میچرخد یا برعکس چنین احساسی داشته باشید که همه چیز ثابت بوده و شما در حال چرخیدنید.
در هر صورت سرگیجه همراه با سردرد، دردسرساز خواهد بود چرا که میتواند شما را حتی از کارهای ساده روزمره مثل راه رفتن باز دارد. اگر چنین علائمی را همراه با سردرد تجربه میکنید، بهتر است که به یک پزشک سردرد مراجعه فرمایید.
توجه داشته باشید که سردرد همراه با سرگیجه ممکن است یکی از نشانههای سکته مغزی باشد!
سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم (BPPV)برخی از بیماریهایی که ممکن است با سرگیجه همراه باشند عبارت اند از:
- بیماری منیر
- نوریت دهلیزی/ لابیرنتیتیت
- میگرن دهلیزی
اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که علائم یا اختلالات بالا را تجربه کرده اید، بهتر است که هر چه سریعتر به یک پزشک سردرد مراجعه کرده و مشکل خود را با وی در میان بگذارید.
برای اینکه که با یک متخصص سردرد خوب آشنا شوید ما به شما دکتر فرشته اسفندیاری را معرفی میکنیم. کلینیک میگرن دکتر فرشته اسفندیاری یکی از از کلینیکهای میگرن تهران است که آماده خدمت رسانی به شما همراهان و بیماران عزیز میباشد. چنانچه میخواهید به این پزشک سردرد مراجعه کنید فقط کافی است از طریق یکی از پلهای ارتباطی وقت مراجعه حضوری خود را رزرو کنید و یا از طریق مشاوره تلفنی مشکل خود را با پزشک متخصص در میان بگذارید.
منبع :
7 Reasons to See a Neurologist
Top 10 Most Common Reasons to Visit the Doctor and Tips for Prevention