فهرست مطالب این صفحه
عوارض میگرن مزمن
ما در این مقاله قصد داریم شما را با میگرن و عوارض میگرن مزمن آشنا کنیم و علت هایی که باعث ایجاد میگرن و بعد از آن عوارض مزمن آن می شود را در اختیار شما بگذاریم.
میگرن در واقع نوعی سردرد ضربان دار می باشد که علت اصلی ایجاد آن عواملی همچون استرس، آب و هوا، هورمون ها و… می باشد. این سر درد ها ممکن است در زندگی روزانه فرد اختلال ایجاد کند و معمولا میگرن در بین خانم ها بیشتر از آقایان گزارش شده است.
سردرد میگرن با سر درد های عادی بسیار متفاوت است به اینصورت که سر درد میگرنی بیشتر یک طرف سر را درگیر می کند و سر دچار ضربان می شود و این درد بر روی ناحیه گیجگاهی و چشم ها نیز اثر می گذارد و باعث حالت تهوع، تاری دید و همچنین حساسیت به نور نیز می شود.
این سردرد ها ممکن است به همین علائم ختم نشوند و عوارض و بیماری های زیادی را همراه داشته باشد که در اینجا به آنها می پردازیم. تا با آگاهی بیشتر از خطرات احتمالی پیشگیری کنید .
میگرن مزمن ترکیبی از خصوصیات میگرن و سر درد های تنشی می باشد که افرادی که به این بیماری دچار هستند معمولا این درد را بیش از 15 روز در ماه برای مدت سه ماه و یا بیشتر تجربه می کنند .افرادی که به این نوع میگرن مبتلا هستند علائم متفاوتی نسبت به سایر میگرن ها دارند.
علائم میگرن مزمن
- افسردگی و سر درد های شدید
- ناتوانی زیاد در انجام کارهای خانه و یا بیرون از خانه
- مبتلا به انواع درد های مزمن از جمله آرتروز
- ایجاد مشکلات جدی از جمله فشار خون بالا
این موارد از اصلی ترین علائم این نوع میگرن می باشد. و فرد باید قبل از ابتلا به این علائم از خود مراقبت کند تا بتواند از مبتلا شدن به آنها جلوگیری کند یا موجب کاهش علائم شود. زیرا در صورت شدید شدن این علائم ممکن است با عوارض و مشکلات جدی مواجه شود .
افرادی که به صورت مکرر و زیاد دچار حمله های میگرن می شوند دچار میگرن مزمن هستند که اکثرا از اواخر دوران نوجوانی آغاز می شود و با گذشت زمان و بالا رفتن سن به مراتب بیشتر می شود و فرد با حمله های بیشتر و همچنین درد های شدید تری مواجه می شود.
عوارض میگرن مزمن و بیماری های دیگر
1-میگرن مزمن باعث سکته مغزی میشود :
حدود یک سوم افرادی که دچار میگرن مزمن هستند خطر سکته قلبی همیشه آن ها را تهدید می کند. افرادی که دچار میگرن مزمن هستند پلاکت های خون آن ها فعال شده و موجب به وجود آمدن لخته می شود ،که همین امر باعث بروز سکته مغزی می شود. علاوه بر این افرادی که دچار میگرن هستند و از قرص های ضدبارداری و سیگار استفاده می کنند باید آن ها را کنار بگذارند زیرا این موارد تاثیر خیلی زیادی در ابتلا به سکته مغزی دارد. بنابراین افرادی که دچار میگرن هستند باید به این موارد توجه کنند.
2-میگرن مزمن و مشکلات قلبی :
افرادی که به میگرن مزمن دچار هستند باید سعی کنند در خوردن بعضی از داروهای میگرن مثل triptan با احتیاط عمل کنند زیرا این داروها موجب منقبض شدن عروق خونی در مغز و قلب می شود و موجب فشار به قلب و مشکلات قلبی دیگری می شود.افرادی که به این بیماری مبتلا هستند باید همیشه سعی کنند که علائم میگرن را تا قبل از شروع سردرد اصلی برطرف کنند تا دچار مشکلات جدی نشوند.
به این افراد توصیه می شود که یک برنامه غذایی مناسب و مشخص داشته باشند و خوابشان را به خوبی تنظیم کنند زیرا بعضی از افراد با چن ساعت نخوابیدن ممکن است دچار سردرد میگرنی شوند. پس با رعایت این نکات از ایجاد درد های شدید جلوگیری کنید.
3- میگرن مزمن باعث ایجاد افسردگی میشود :
بیشتر افرادی که دچار میگرن مزمن هستند افسردگی و اختلالات دو قطبی را تجربه می کنند زیرا مغز در این حالت تحریک پذیری بیشتری نسبت به مواقع عادی دارد. بنابراین هرچه سردرد های شما شدید تر و تعداد دفعات آن بیشتر باشد احتمال افسردگی نیز بیشتر است. پس سعی کنید برای مبتلا نشدن به افسردگی روش و سبک زندگی خود را تغییر دهید تا افسردگی را تجربه نکنید و به آن دچار نشوید.
4-میگرن مزمن باعث اضطراب میشود :
تقریبا 50 درصد از افرادی که میگرن مزمن را تجربه می کنند دچار اضطراب نیز می شوند زیرا در ماه با دفعات زیادی از حمله های میگرنی مواجه می شوند و ممکن است اضطراب آن ها دقیقا بعد از تمام شدن درد ایجاد شود و فرد دچار اضطراب شود.
5- میگرن مزمن باعث فلج بل میشود :
طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که افرادی که به میگرن مزمن مبتلا هستند حدود دو برابر بیشتر از افراد عادی دچار فلج بل می شوند زیرا این بیماری در واقع بر روی عضلات و حرکت های عصب هایی که صورت را کنترل می کنند اثر می گذارد و در نتیجه موجب فلج شدن صورت فرد می شود.
6- میگرن مزمن باعث بیماری پارکینسون میشود :
افرادی که در سردرد های میگرنی خود با مشکلات بینایی مواجه هستند احتمال ابتلای آنها به بیماری پارکینسون بسیار زیاد می باشد. زیرا سردرد های میگرنی در اختلالات مربوط به انتقال دهنده های عصبی دوپامین نیز نقش مهمی دارد و به همین دلیل افراد مبتلا به میگرن مزمن که دچار مشکلات بینایی هستند امکان ابتلای آنها به بیماری پارکینسون بالا می باشد.
7- میگرن مزمن باعث ایجاد تشنج میشود :
افرادی که به سردرد های میگرنی مبتلا هستند حدود دو برابر بیشتر از سایر افراد به تشنج مبتلا می شوند و علاوه بر آن اکثر افرادی که زیاد دچار تشنج می شوند دو برابر بیشتر از افراد عادی دچار سردرد های میگرن مزمن می شوند.
8- میگرن مزمن باعث ایجاد کمر درد های ناگهانی میشود :
افراد مبتلا به میگرن مزمن حدود 15 برابر بیشتر نسبت به افراد سالم دچار کمر درد های ناگهانی و پی در پی می شوند. این درد زمانی که بیش از اندازه اتفاق بیفتد ممکن است بر روی مغز و اعصاب فرد تاثیر بگذارد و در نتیجه در ساختار ماده خاکستری رنگ تغییر ایجاد می کند و ممکن است بر روی همه جای بدن اثرات منفی از خود برجای بگذارد.
9- میگرن مزمن باعث بروز اختلالات بینایی میشود :
بعضی از افرادی که دچار سر درد های میگرنی می باشند ممکن است دچار اختلالات بینایی و از دست دادن بینایی موقتی شوند. همچنین بعضی از میگرن های کمیاب موجب بزرگ شدن مردمک چشم و افتادگی پلک ها نیز می شود. این سر درد ها با دوبینی نیز همراه هستند.
10- میگرن مزمن ممکن است باعث اختلالات خواب شود :
درد های مزمن میگرن ممکن است بر روی خواب شما تاثیر بگذارد و اختلالات زیادی را بر روی خواب ایجاد کند و شما با بی خوابی مواجه شوید و همین بی خوابی موجب تشدید درد های شما شود .
11-میگرن مزمن باعث مشکلات شنوایی میشود :
در میگرن های مزمن به علت آسیب بعضی عروق خونی در گوش موجب کاهش شنوایی می شود و ممکن است فرد دچار از دست دادن ناگهانی شنوایی خود به مدت 72 ساعت می شود. این اتفاق در افرادی که دچار میگرن مزمن می باشند بیشتر از افراد عادی می باشد.
12-میگرن مزمن باعث ابتلا به فیبرومیالژیا میشود :
این اختلال در واقع موجب احساس درد شدید در قسمت های مختلف بدن می باشد. و طبق تحقیقات انجام شده بیشتر افرادی که با میگرن مواجه هستند دچار این اختلال می شوند و بدن درد را تجربه می کنند و این اختلال در افراد عادی به ندرت پیش می آید ولی در افرادی که دچار میگرن هستند ممکن است زیاد اتفاق بیفتد
13-میگرن مزمن باعث بالا رفتن فشار خون میشود :
بالا رفتن فشار خون ممکن است در همه ی افراد اتفاق بیفتد اما این اتفاق افرادی که دچار میگرن هستند را بیشتر تهدید می کند. همچنین افراد بارداری که به میگرن مبتلا هستند ممکن است در هنگام بارداری با فشار خون بالا مواجه شوند ، زیرا میگرن موجب اختلال در عملکرد سامانه ی عصبی خودگردان که وظیفه ی کنترل رفتار های غیر ارادی ما را دارد می شود.
بنابراین بالا رفتن فشار خون نیز یکی از عوارض میگرن مزمن می باشد.
14-میگرن مزمن باعث آلودینیا میشود :
آلودینیا یک نوع اختلال حسی می باشد که در این اختلال محرک های غیر دردناک و بدون آزار باعث ایجاد درد در فرد می شود. به عنوان مثال آلودینای پوستی که یکی از عوارض میگرن مزمن می باشد باعث می شود که فرد حتی در شانه کردن موهای خود نیز با درد مواجه شود به این دلیل که مو و پوست سر فرد بسیار حساس شده است و با هر گونه لمس با درد مواجه می شود. زمانی که فرد با آلودینیا مواجه می شود در واقع 40 درصد شانس تبدیل شدن میگرن گذرا به میگرن دائم و موقتی افزایش پیدا می کند.
موارد ذکر شده از اصلی ترین عوارض میگرن مزمن می باشند که فرد با رعایت بسیاری از موارد می توانند از ایجاد این علائم جلوگیری کنند و به سلامت خود کمک کنند تا دچار بسیاری از مشکلات نشوند و به بدن آن ها آسیب های جدی وارد نشود.